Τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα, όχι τα συμπληρώματα, σας βοηθούν να ζήσετε περισσότερο.
Η επαρκής πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών από τα τρόφιμα, αλλά όχι τα συμπληρώματα, συνδέεται με χαμηλότερο ποσοστό θανάτου, σύμφωνα με μια μελέτη στις 9 Απριλίου 2019, Annals of Internal Medicine .
Οι ερευνητές εξέτασαν τη σχέση μεταξύ φαγητού και συμπληρωμάτων και θανάτου από όλα τα αίτια μεταξύ περισσότερων από 30.000 ενηλίκων.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ, βιταμίνης Α, μαγνησίου, ψευδαργύρου και χαλκού συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις – αλλά μόνο αν προέρχονταν από τρόφιμα και όχι από συμπληρώματα.
Διαπίστωσαν επίσης ότι η περίσσεια πρόσληψης ασβεστίου από συμπληρώματα – περισσότερα από 1.000 mg την ημέρα – συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.
Αυτό το ποσό είναι δύσκολο να επιτευχθεί με τα τρόφιμα, αλλά είναι πιο εύκολο με τα συμπληρώματα.
Πηγη Harvard health
Δείτε την όλη την αρθρογραφία του γιατρού στο mediteam.gr
https://mediteam.gr/category/κωνσταντινοπουλος/
Κωνσταντινόπουλος Παναγιώτης Ειδικός Παθολόγος www.konstantinopoulos.gr